вторник, 10 октября 2017 г.

Акція єднання "Україна моя вишивана!"

  


У неділю 8 жовтня 2017 року у приміщенні читального залу Кіцманської районної дитячої бібліотеки відбувся захід у рамках Всеукраїнської акції єднання "Україна моя вишивана!"



Перед тим, як розпочати процес вишивання, до присутніх звернулася організатор цього проекту Наталія Пташинська, яка разом із однодумцями привозить вишиту мапу країни у кожне місто, зазначене у заздалегідь розробленому маршруті. Також запросила до єднання і спільної творчої праці координатор акції у Кіцманському районі, заступник голови райдержадміністрації Галина Мельничук. А потім всі присутні схилили голови у молитві з проханням, аби Господь поблагословив цю добру справу.

                                

  Першими вишили хрестики на полотні кіцманські вишивальниці Ірина Михайлівна Кривого та Єлізавета Василівна Кривого.  


   Діти і дорослі прийшли у вишиванках, щоб засвідчитисвоє захоплення народним мистецтвом.    





 Спробували вишити хоч кілька хрестиків і найменші жителі міста.  




Педагоги Кіцманського загальноосвітнього навчального закладу допомагали своїм учням вишивати карту України.   

                             
Увесь час, доки тривала робота, у залі панувала щира і доброзичлива атмосфера, люди невимушено спілкувалися, ділилися роздумами, жартували. А коли хотіли трохи відпочити і зігрітися, то пригощалися теплим чаєм та печивом.  




Надзвичайно хвилюючою стала ця акція для гостей з Італії, які перебувають на Кіцманщині у рамках співпраці з районним центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Дзвіночок". Вони з радістю взяли до рук голку з ниткою і відкрили для себе нове вміння. 


Особливо приємно було італійцям і всім присутнім вишивати під супровід українських народних пісень, які майстерно виконував фольклорний колектив "Кіцманчани".       
















Кожен, хто вишив на карті України бодай стіжок, був внесений у спеціальну книгу, де зареєстровані усі учасники акції. Пізніше, коли карту закінчать вишивати, її опублікують. Також можна було залишити побажання та поділитися враженнями у книзі відгуків та пропозицій. 














 За словами організаторів, вже понад 3 тисячі осіб долучилися до цього мистецького проекту. Серед них близько 600 буковинців.   





Вишивали найбільшу карту України разом з колегами, з рідними, знайомими і просто односельцями та земляками.

Джерело: http://freelife.cv.ua/novini-kcmanschini/7730-u-kcman-vishivali-kartu-ukrayini-z-psnyami-molitvoyu.html

© FreeLife.cv.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий