пятница, 22 декабря 2017 г.

«Світ не пізнаєш, не вивчивши краю свого»

                                                                                                     «Хто не знає свого минулого,
                                          Той не вартий свого майбутнього»
 М.Рильський
      Могутнім і невичерпним джерелом духовності, моральності і культури суспільства є любов до рідної землі, її неоціненних багатств, глибока пошана до історії та віковічних традицій народу. Але мало любити рідну Батьківщину – її ще треба знати. Знання рідного краю не лише збагачує і звеличує людину, воно служить своєрідним містком, що єднає покоління минулі з поколіннями прийдешніми. Маленька насінинка, яку посієш з дитинства у дитячі серця, у майбутньому дасть хороший урожай. Адже лише пізнавши з дитячих років, яке глибоке коріння має наше життя, вивчивши історію рідного краю, нашої Батьківщини можна вирости справжнім патріотом. Тому щосаме з таких історій, як із цеглинок, формується уява молодших школярів  про історію свого краю та нашої країни.
    15 грудня у приміщенні читального залу Кіцманської районної дитячої бібліотеки відбулась година краєзнавства для учнів 2-Б класу Кіцманського НВК, які завітали до бібліотеки разом із своєю вчителькою Шекеряк Ольгою Євгенівною. Під час заходу школярики – «Барвінчата»  дізнались багато цікавого про народні символи України. Цікавими для маленьких відвідувачів були тематичні полички:  «Україна - країна талантів» , «Буковина , квітуча гілка України», «Буковина – квітуча гілка України», «Традиції та звичаї українського народу», які підготували бібліотекарі Мирослава Анроник та Наталія Савчукевич .

    Надбання наших предків не повинно втратити свого значення. Це не просто інформація про минуле і не довідник про те, що було, а захоплюючий процес пізнання себе і своїх предків.

                                               завідуюча Кіцманської районної дитячої бібліотеки
                                                                           Алла Краснова 

Комментариев нет:

Отправить комментарий